Música
AGENDA TECHNO. On escoltar música electrònica a Barcelona?
Vols descobrir la música techno però no saps on anar? Ací tens una guia ;)
Per

Marta Meneu
@laprestatgeria

· 20 febrer 2024

La cultura techno no és només la música, ho sabies? És també una filosofia, un ambient concret que s’hi crea, uns valors, de vegades també una estètica. Pels qui volen descobrir la música techno però no saben on anar, a El Mood, Impuls Techno ja va fer una primera guia per València i Alacant. Aquesta vegada parlem de Barcelona. Ací, una guia de col·lectius, clubs i festes pop up a la capital catalana.

 

COL·LECTIUS

No ens cansarem de repetir-ho: support your local. Els col·lectius de techno organitzen esdeveniments molt cuidats i de manera autogestionada. Per això és important donar-los suport, perquè puguen continuar amb la seua tasca com a actors d’oci alternatiu i a preus raonables. Segueix-los i mira quan fan la propera festa:

Abundance

Un col·lectiu i segell de música electrònica de Barcelona motivat per la col·laboració amb altres col·lectius i artistes de múltiples disciplines per a crear espais segurs on compartir qualsevol procés relacionat amb la música i el so.

Unlocked BCN

Amb la bio a Instagram de “Real Raver Place to Be”, Unlocked són garantia de bones festes de techno. Actualment el resident és Vendex i, a més, solen donar també suport a gent local.

Breathedeep

Un col·lectiu amb gent jove que ho estan petant a Barcelona. Recentment han organitzat una festa a Input, sala mítica de la música electrònica. El gènere que impera sol ser house i solen fer també una tasca guai de divulgació entrevistant a DJs i artistes de l’escena.

La Aso

També proper al gènere house, La Aso sol fer festes a la sala Bikini, però també fan altres col·laboracions com per exemple la que feren amb The Basement a l’Alt Penedès.

Loud-Contact

Acostumen a fer festes a diversos llocs com la sala Les Enfants o a Castell de Ben Viure.

Praxis BCN

Amb festes més underground, Praxis està conformat per dos DJs: Ikari i Hades, que alhora s’encarreguen de buscar connexions amb altres col·lectius i artistes arreu Espanya i Europa que els faça estar a l’avantguarda de l’escena. Solen tindre molta cura per la selecció musical.

 

FESTES POP UP

Les festes pop up són el que diríem nòmades. No tenen una periodicitat o un horari fixes; tampoc una localització. Un dia són a un lloc, un altre dia són a un altre lloc, o no. Es munta i es desmunta. Seguint aquesta definició, les festes de molts col·lectius també hi podrien englobar-se com festes pop up perquè moltes vegades no tenen un lloc fixe. Tanmateix, la selecció ací correspon a festes part d’entitats i promotores més grans. 

Hivernacle

Festa que sol dur DJ de primera i on sona techno. Part del Brunch Electronik.

Sound It

Hi pots escoltar música electrònica més underground: house, techno… A més a més, hi trobaràs artistes no tan mainstream.

Brunch Electronik

Una de les pop up on veuràs més DJ de renom. És la més coneguda per excel·lència.

The Kitchen

Més nova. Van començar fort amb Djs molt top. Sol ser format tardeo, amb food trucks i, perquè no dir-ho, és guai per fer una mica de postu.

 

CLUBS

Tot i que no siguen exclusivament clubs de techno, a Barcelona i voltants hi ha un munt de sales que algun dia a la setmana o al mes alberguen festes techno, bé de col·lectius o bé pròpies.

Apolo: Nitsa

La sala Apolo és mítica. Des de ja temps, els caps de setmana hi ha la festa Nitsa amb Djs de primera línia. A més a més, la sala té molta consciència respecte als valors i diríem que és de les que més apropa els valors de llibertat i seguretat que sol promoure el techno a Europa.

Razzmatazz: Human

Una altra sala mítica de la ciutat. La festa Human també sol ser caps de setmana i és una mica més underground. La referència que vam agafar nosaltres va ser Club Gordo a València, per si hi ha alguna persona més desubicada (com nosaltres).

Input (+ Output Sitges)

Abans teatre, però molt coneguda com a sala techno no només per la programació, sinó pel so. Molt bon so, vaja. Tenen el sistema d’altaveus Funktion-One, que és segons gent entesa al tema, del millor que hi ha. Recomanació: anar amb taps. A més, també duen artistes de primera. Output és una festa que organitzen a Sitges, que és més house però també molt bona.

Les Enfants Brillants

En l’òrbita de la gent d’Input, un club més menut, amb bones llums. Sona més house i, per ser més menuda, solen dur artistes molt top.

Sala Bikini: Tunnel + Nom

Una sala molt mítica (sabeu allò dels sanvitx mixtos? doncs això). Tunnel, més house, i Nom, més proper al psycho/tribe, són dues festes que hi fan.

Moog

No podia faltar. Mítica. Des de 1996, segons la seua bio i amb la característica d’obrir absolutament tots els dies de la setmana. És un non stop, amb residents però també amb amb algun artista top que solen dur.

 

I podríem seguir una llarga estona amb més i més clubs que cultiven i preserven l’escena techno a la capital catalana: Laut, amb un techno underground i un so també molt bo; l’M7, que dona suport i espai a gent local i que està començant; Atlantic, que no és ni més ni menys que una casa; The Garage, que acull techno més underground; Bridge 48, amb una part divulgativa i cultural on fan tallers i xerrades; la Cybercat a la sala Upload, on sona més trance; el Bus Terraza, que és literalment un bus, o el Green Spot, just davant la sala Bikini… Aquesta ha sigut una selecció ampla feta amb l’ajuda del DJ i tècnic de so Joan Alonso.  Si vols descobrir l’escena techno, investiga, pregunta i prova a anar-hi.

 

Més notícies