Tendències de moda primavera-estiu 2024
La moda sempre busca inspiració en els moviments socials del passat per tractar de, entre altres, fer renàixer el missatge pel qual van ser creades les peces de roba
Per

Mariola Rua

· 2 abril 2024

Clar està que la moda sempre busca inspiració en els moviments socials del passat per tractar de, entre altres, fer renàixer el missatge pel qual van ser creades les peces de roba.

Les bombers i jaquetes de cuir que el rock & rock va fer triomfar entre els joves de l’època, amb el concepte de rebel·lia, han sigut acollides dècades enrere per reafirmar el missatge.

Al cap i a la fi, la moda sempre ha sigut una forma d’expressió.

Aquesta temporada, no anava a ser menys, i els dissenyadors i dissenyadores pioners no han dubtat en mirar enrere per inspirar les seues noves apostes.

Macro tendències 2024

WGSN és la companyia líder dedicada a la previsió de tendències de moda, basant la seua aposta en els impulsors del moment -com ara la consciència planetària o la cultura del self-care- i els moviments socials.

Per a 2024 pronostica 3 macro-tendències derivades de 6 grans idees:

 

A partir d’aquests conceptes, grans i xicotets dissenyadors que es volen unir a les tendències del moment, prenen inspiració i treballen les seues noves apostes.

Ací un recull d’algunes de les tendències més destacables per a la temporada primavera-estiu 2024, on predominaran els estampats i les combinacions dispars de peces, buscant un estil eclèctic.

Es tracta d’una peça versàtil molt popular als anys 50 que ara s’enganxa al retorn de l’estil útil i relaxat.

Es pot combinar tant amb un estil informal i sporty, com amb peces clàssiques i elegants, és un bàsic per a qualsevol ocasió!

Busca ressaltar la silueta i la figura amb una forma triangular molt pròpia dels anys 80. Es veurà sobretot en jaquetes americanes, que segurament tots podem trobar a l’armari dels nostres familiars que varen viure l’època!

Si, la malson de la generació Z, el reconeixible tall pel genoll, torna.

S’està començant a vore en format xandall esportiu i també en versions més elegants com és el setí.

Aquesta tendència ja l’estem veient als early adopters pels carrers.

El clàssic esportiu tornarà amb més força que mai per donar pas a versions ja no sols formals sinó que també el veurem en la seua forma més còmoda: crop tops i oversize.

El fenomen no-pants que hem anat veient en l’últim any, es consolida, i com més micro siga la peça, millor!

Aquest tipus de peça tracta de reinventar l’estil més preppy i no deixa pas a la imaginació.

En aquesta línia, una de les tendències que més ha agradat l’últim any han sigut les peces transparents, amb les quals es busca fer sensació de lleugeresa: encaixos, fines gases, volants delicats, brodats…

L’èxit d’aquest tipus de peça es deu a la facilitat per combinar i superposar aquest tipus de teixit amb qualsevol altre, a causa de la seua lleugeresa.

I és que la superposició de peces i teixits dispars reflecteix creativitat i innovació.

Sobre la passarel·la, a la setmana de la moda de Copenhaguen hem pogut observar faldes de lluentons sobre vaquers, i vestits sobre pantalons.

La combinació de delicades faldes llenceres amb jaquetes de cuir i roba sporty, és un truc a l’abast de tothom que eleva el teu outfit!

Si s’ha de destacar algun complement per a aquesta temporada, sense dubte són els calcetins: llargs, de colors cridaners i fins i tot amb estampats, però el més important: a la vista!

La combinació cromàtica entre els calcetins i la sandàlia de tacó, ja és un element clau per fer triomfar el teu look.

Com ja anem veient, les sabates acabades en punta afilada venen per a quedar-se, ja que aporten una potència visual inigualable i sentiment empoderant per a qui disfruta de portar-les.

A l’hivern ja hem vist a tots els aparadors peces de tota mena de color roig fosc, i seguirà calant en la societat, ja que també representa força i empoderament.

Per altra banda, el blau cel o blau bebé. A Copenhaguen va ser protagonista el seu ús i les altres capitals de la moda han confirmat l’aposta per aquesta tonalitat.

Més notícies