Relacions
Com són en realitat les primeres relacions sexuals
Què t’han contat sobre les primeres relacions sexuals? Parlem sobre els mites que les envolten
Per

Clàudia Ballesteros
@claudiasexualitat

· 21 desembre 2023

És possible que recordes el primer dia d’institut, la primera vegada que vas eixir de festa, o el teu primer bes. Recordem millor aquelles coses que han tingut una càrrega emocional alta. És a dir, som capaços de mantindre a la memòria les situacions emocionants

Si et contaren que l’institut és un infern, possiblement acudiries amb por i cautela. Per contra, si t’explicaren que és la millor etapa de la vida, estaries esperant setembre amb certa il·lusió. Tot el que ens diguen abans de viure el nostre primer dia d’institut condicionarà la manera en què afrontem eixa experiència: amb normalitat, amb ganes o amb por. Però no hem vingut a parlar d’instituts.

Què t’han contat sobre les primeres relacions sexuals? Tu i jo sabem que és un tema que no es parla. Però en tot el que té a veure amb sexualitat, t’adonaràs, que encara que ningú ho parle directament, la informació, d’alguna forma (a vegades mística) t’arriba. “Diuen per ahí”, “es conta que”, “ho he escoltat en algun lloc”… Ningú en parla, però tots i totes en sabem. Ara bé, moltes de les coses que han arribat a les nostres oïdes sobre com ha de ser la primera vegada que tens relacions sexuals són sobretot, mites i llegendes. És a dir, que les coses no són com t’han contat. O almenys, no del tot.

Et contaré, punt per punt, per què tot això que has escoltat sobre la primera vegada que tens sexe amb altra persona no és real i quines coses sí que podries esperar que passaren:

 

 

 

 

 

En definitiva, les primeres relacions no tenen per què marcar un abans i un després en les nostres vides. No canviem com a persones ni tampoc canvia el nostre cos. Simplement, és l’inici per descobrir noves experiències de plaer compartides, que segurament, amb autoconeixement dels nostres cossos i dels nostres desitjos, podrem anar gaudint cada vegada més.

Més notícies