Videojocs
Els 10 videojocs més esperats per a aquest 2024
Amb l'arribada d'un nou any, solament podem esperar tots els nous videojocs als quals tindrem l'oportunitat de jugar... Quin és el que esperes amb més ganes?
Per

Javi Ojeda
@javioje

· 20 desembre 2023

Amb l’arribada d’un nou any, solament podem esperar tots els nous videojocs als quals tindrem l’oportunitat de jugar. Després d’una temporada amb grans títols com ara The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom o Baldur’s Gate 3, entre molts altres, les comparacions seran inevitables, però segur que podrem gaudir de noves experiències i si encara no saps al que podràs jugar enguany, no et preocupes perquè ací vos deixe un llistat amb els 10 videojocs més esperats per a aquest 2024.

 

1. ANOTHER CODE: RECOLLECTION

Data d’eixida: 19 de gener de 2024

Another Code és una saga que ens va enamorar quan va arribar a la Nintendo DS l’any 2005, sent la primera aventura gràfica que va arribar a la consola portàtil de la companyia japonesa. La seqüela, que es va publicar a la Wii quatre anys després, va tancar aquesta bilogia. Another Code conta la història d’Ashley, una xiqueta de tretze anys que després de rebre una carta de son pare, qui en principi estava mort, decideix llançar-se a l’aventura per poder trobar una explicació al que està passant. Per a totes eixes persones que encara no l’han jugat o per als altres, que solament volen reviure eixe record d’una història amb una narrativa excel·lent, arribarà una recopilació dels dos jocs amb gràfics renovats durant el primer mes de l’any a la teua Nintendo Switch.

 

2. TEKKEN 8

Data d’eixida: 26 de gener de 2024

Un dels videojocs de lluita més famosos de la història arribarà a la seua huitena edició enguany. Tekken sempre ha sigut un dels clàssics després d’haver-se publicat el seu primer joc l’any 1994. Aprofitant que la saga arriba als trenta anys (moltes felicitats!) podrem gaudir de combats entre els personatges més clàssics, com Kazuya Mishima o Jim Kazama, en aquest joc que arribarà a Playstation 5 i a la Xbox Series X i S. Una excusa perfecta per poder quedar amb els teus amics i decidir quin és el millor lluitador! Quin és el teu personatge preferit?

 

3. PRINCESS PEACH: SHOWTIME

Data d’eixida: 22 de gener de 2024

Haurem d’esperar fins a març per trobar un dels llançaments de l’any. Nintendo torna a apostar (gràcies!) de nou per la Princesa Peach. La maniobra de la desenvolupadora és clara: aprofitar l’èxit de la pel·lícula per continuar donant vida a un dels personatges de Super Mario Bros que sempre s’ha quedat en segon pla. Els qui vam viure el llançament de Super Princess Peach (2005) sabem perfectament on es van equivocar i, per sort, té pinta que aquesta entrega serà molt diferent del primer videojoc on la Princesa del Regne Xampinyó és la protagonista. Amb una gran varietat de disfresses i moltes més coses que encara no coneguem, ens posarem en la pell de Peach per tal de salvar el dia.

 

4. HOLLOW KNIGHT: SILKSONG

Data d’eixida: 2024

Encara que pareix que ha acabat per convertir-se en tot un mem per la quantitat de retards que ha rebut, crec que no és una errada dir que 2024 serà, definitivament, l’any en el qual tindrem l’oportunitat de continuar la història que es va tancar en Hollow Knight. Per a molts, la primera entrega és considerada com una obra perfecta dins del món dels videojocs gràcies no solament a les seues mecàniques, sino també a la seua narrativa, que obliga el jugador a investigar tots els punts d’un mapa gegant on cada zona et fa sentir emocions diferents. Team Cherry aconseguiren desenvolupar un joc ideal, pegant-li la volta al clàssic enfrontament del bé i el mal, ara la pregunta que ens passa pel cap és: Podrà estar Silksong a l’altura?

 

5. INAZUMA ELEVEN: VICTORY ROAD

Data d’eixida: 2024

No vos preocupeu perquè no m’he deixat als fans de l’esport. És complicat definir Inazuma Eleven, ja que hi podem trobar pel·lícules, llibres, sèries i, per descomptat, videojocs. El paradigma transmèdia que ha desenvolupat aquesta franquícia és digna d’estudi pel seu èxit dins d’un nínxol de població, que a pesar de portar més de deu anys sense rebre un joc nou, estan esperant fidelment la nova entrega de la saga. Inazuma Eleven: Victory Road és l’entrega més ambiciosa fins ara, on podrem trobar a (pràcticament) tots els personatges que alguna vegada han participat dins d’aquest univers, cadascú amb les seues tècniques i estadístiques que el fan diferent de la resta. També han confirmat el mode en línia, on podrem jugar a futbol contra usuaris de totes les parts del món per veure qui ha format el millor equip.

 

6. FINAL FANTASY VII: REBIRTH

Data d’eixida: 29 de febrer de 2024

Final Fantasy s’ha convertit en un dels universos més grans del món dels videojocs i bona part d’açò és gràcies a l’èxit que va tindre la seua setena part al voltant del món. La història que conta la vida de Cloud Strife ja és tot un clàssic per a qualsevol jugador i és complicat trobar a una persona que no haja sentit parlar sobre algun dels videojocs que conformen aquesta saga. En aquest cas, Final Fantasy VII: Rebirth és la segona part del remake que han fet del videojoc original de 1997 i no ha estat absenta de polèmica per la decisió d’anar dividida en vàries parts. Això no obstant, si voleu conéixer el destí de Cloud, Aerith i la resta de personatges, haureu de jugar aquesta part que comença en el moment en el qual el grup abandona Midgar. Una segona part literalment obligatòria per als seguidors de la saga.

 

7. DRAGON BALL: BUDOKAI TENKAICHI 4

Data d’eixida: 2024

Els més nostàlgics estan d’enhorabona amb la presentació de Dragon Ball: Budokai Tenkaichi 4. Els fanàtics de l’univers de Goku, Vegeta i la resta de personatges tindran l’oportunitat de tornar a jugar en una de les sagues més aclamades pel públic. Dragon Ball: Budokai Tenkaichi es va publicar, originalment, per a la consola més venuda de la història: la PlayStation 2 l’any 2005 i va tindre una gran recepció provocant que posteriorment arribaren també la segona i la tercera edició. Aquesta saga de videojocs destaca especialment per la inclusió de tota mena de personatges, acumulant un rooster més que suficient per als jugadors més casuals, gràcies a la seua diversitat. A més, els més experiments tenien la capacitat de poder traçar estratègies específiques, formant equips de lluitadors que es podien adaptar a qualsevol situació. Sense dubte, aquesta serà una edició de la qual tot el món parlarà, per a bé o per a mal, quan es conega la quantitat de personatges que s’inclouran de forma definitiva a la versió final. Una autèntica victòria del màrqueting.

 

8. METROID PRIME 4

Data d’eixida: 2024

Si parlem de seguidors fidels, també és important mencionar la saga de Metroid Prime. Les dues primeres entregues de la trilogia van passar sense pena ni glòria, però la seua arribada a la Wii, gràcies a una remasterització, va incrementar els seus adeptes fins a convertir-se en uns videojocs de culte. Fa ja quasi quinze anys des de l’última entrega, però les passions que mou Samus Aran, una de les primeres protagonistes femenines de la història, estan més vives que mai. Equipada amb la seua característica armadura, solament ens falta per saber quines seran les noves aventures que viurem en aquest joc, quins seran els nostres enemics i de quina forma ens obrirem pas per tal de poder sobreviure en un nou planeta inhòspit.

 

9. DRAGON QUEST 12: THE FLAMES OF FATE

Data d’eixida: 2024

Dragon Quest sempre ha sigut un univers per a les persones que els agraden les aventures més clàssiques de màgia i fantasia, gràcies a açò, ha aconseguit asseure’s en aquest gènere com una referència dels JRPG. Amb la promesa que les noves mecàniques que portarà canviaran el que sempre hem conegut de la saga durant els pròxims quinze anys, els desenvolupadors fa ja un temps que creen el que serà el joc de celebració dels 35 anys del naixement d’aquesta història il·lustrada per Akira Toriyama, el dibuixant i creador de Dragon Ball o Arale, entre alguns altres. En qualsevol cas, solament es pot esperar per conéixer més dades sobre aquesta entrega, de la qual, únicament sabem que utilitzarà com a motor gràfic el Unreal Engine 5.

 

10. LITTLE DEVIL INSIDE

Data d’eixida: 2024

L’última incorporació a aquesta llista és un videojoc que s’ha finançat gràcies a la plataforma de micromecenatge Kickstarter. Little Devil Inside és un videojoc de rol amb un món obert que ens llançarà a trobar i caçar monstres dins d’un univers amb una estètica molt marcada. Amb l’excusa d’una investigació universitària, haurem d’anar recopilant informació sobre tota mena de criatures al voltant del planeta. El videojoc compta amb referents d’alt nivell com ara The Legend of Zelda: Breath of the Wild, XCOM o System Shock, els creadors dels quals han extret idees com la sensació de llibertat, la narrativa o la interacció entre el jugador i els personatges. Preparada per a començar la teua investigació?

 

Aquest solament ha sigut un xicotet extracte de tots els videojocs que ens esperen durant aquest 2024. Quin és el que esperes amb més ganes?

Més notícies