Música
Com t’anirà 2024 segons el teu disc favorit de Taylor Swift
Hi ha qui creu en Déu, en els horòscops o inclús en la democràcia. Jo crec en Taylor Swift
Per

Saray Cerro
@saraycerro

 

· 20 desembre 2023

Fa anys que les revistes juvenils van deixar de publicar-se. La Súper Pop, la BRAVO, La Loka i alguna que altra més. De xiqueta i adolescent estes revistes em van servir com a lloc on refugiar-me quan volia resoldre preguntes que no m’atrevia a preguntar als meus pares, quan volia saber com era la vida de les meues estrelles del pop favorites i quin tipus d’amiga era segons la fruita que menjava.

També recorria a eixes revistes juvenils quan volia saber si Joe Jonas i jo érem compatibles com a parella –estava segura que ens casaríem i tindríem tres fills. Ara, després del seu divorci amb Sophie Turner i tota l’estratègia masclista que ha fet servir el germà mitjà dels Jonas Brothers, me n’adone que és un sanguango. Potser el meu gust en els homes ja estava atrofiat des de l’adolescència. Qui sap.

Sabies que a Taylor la va deixar Joe Jonas en 2008 per una telefonada que va durar poc més de 20 segons?

Com a experta en revistes juvenils i cultura pop autoproclamada, et porte com serà el teu any segons el teu disc favorit de Taylor Swift. Per què? Perquè… Hi ha una cosa més cultura pop que Taylor Swift? Ara, cosa més de blanques bàsiques, tampoc. Però xica, a estes alçades de la vida una ha d’acceptar el que és. Per cert, sabies que a Taylor la va deixar Joe Jonas en 2008 per una telefonada que va durar poc més de 20 segons? ÉS UN SANGUANGO O NO?

Potser creus que este article no t’interesa perquè no eres swiftie (com s’anomenen les persones fans de Taylor Swift). Potser és perquè eres absolutament conscient que la còmica mamarratxa que està escrivint este article no pot predir el futur, i molt menys determinar com serà tot el teu any per un disc d’una cantant de Pensilvania. Però l’horòscop tampoc, amiga. I bé que mirem quin serà el nostre millor dia del mes. Hi ha qui creu en Déu, en els horòscops o inclús en la democràcia. Jo crec en Taylor Swift.

I després de tota esta xapa: Així serà el teu 2024 segons teu disc favorit de Taylor Swift!*

*La persona que ha escrit este article (una tia absolutament guapíssima) no es fa responsable que no es complisquen estes prediccions que no estan basades en cap tipus de criteri ni d’evidència científica.

 

TAYLOR SWIFT: ELS INICIS

La teua cançó de l’any: A Place In This World

Este disc és el primer, la presentació de la artista, el seu gran debut. Allà per 2006. No hem feu calcular quants anys han passat d’això perquè no em vull deprimir ja des de l’inici d’any. Pel que a mi respecta, va ser fa dos o tres anys.

Les cançons d’este disc parlen de les seues primeres experiències com a adolescent: els primers amors, les confusions, inseguretats… Així que si este és el disc que més t’agrada, el 2024 serà l’any dels inicis i de l’aprenentatge. Potser inicies uns estudis nous, un any en un altre país, o tingues un primer amor. O tot junt. Pot passar. A mi m’ho han contat.

 

FEARLESS: UNA TIA VALENTA

La teua cançó de l’any: Change

En este disc de la Taylor probablement reconeixeràs ja temacles com Love Story, Fearless o You Belong With Me (com oblidar eixe videoclip en el que feia de la xica weirdo de la clase i lligava amb el seu veí). En esta era, la Taylor ja començava a jugar un poc amb el pop sense deixar de costat el country. És un disc que no parla del fet de no tindre por, sinó de tindre’n però poder fer-li front. Com deixar anar a eixa persona encara que l’estimes: una tia valenta.

Així que si este és el teu disc favorit, a banda de ser una millenial que s’apropa probablement als trenta (si és que no els tens ja) trobaràs en este 2024 moments en què hauràs de lluitar contra les teues pors. És el moment de ser valenta, amiga. Com quan et tallaves a tu mateixa el serrell el dia abans d’anar a classe.

 

SPEAK NOW: LA VIDA ADULTA

La teua cançó de l’any: Never Grow Up

Ai amiga, este disc és la transició de l’adolescència a la vida adulta. Té moltes cançons sobre amor i desamor (és Taylor Swift, què esperaves?), però també alguna de nostàlgica perquè no ens enganyem. No ens agrada fer-nos grans. La vida adulta és una mentida espectacular i un absolut drama. Però sempre podràs refugiar-te amb les teues amigues i la gent que estimes. Estem totes amb la mateixa merda. Continuem sense saber posar bé una rentadora. No passa res. Enguany continuarem adaptant-nos a esta vida adulta. O lluitant contra ella.

 

RED: COR TRENCAT PERÒ CAP ALT

La teua cançó de l’any: The Lucky One

Què puc dir-te dels estats pels que passes en una ruptura? Podríem dir que este disc conté les emocions per les que totes hem passat en una: soledat, devastació, records que fan mal, negació i confusió… Però també sensació de llibertat, eufòria i felicitat. Una montanya russa d’emocions. Si has entrat en el 2024 experimentant una ruptura, tranquil·la: sobreviuràs. Això no és una falsa predicció, això és la realitat. Tot passa, amiga. Tampoc era tan guapo.

 

1989: RENÀIXER

La teua cançó de l’any: Shake It Off

El 2024 pot ser el teu ressorgir com l’au fènix (el pardal mitològic, no l’atracció de Terra Mítica). Un any en què tornes a començar, en què experimentes una renovació professional i personal. Per fi envies a fer la mà a les persones tòxiques de la teua vida. Si t’ha vingut alguna persona al cap mentres lliges açò… És una senyal.

*Encara que esta cançó ha sonat fins a la sacietat, no està de més apreciar la lletra i portar-la quasi com un mantra.

 

REPUTATION: EMPODERADA

La teua cançó de l’any: Look What You Make Me Do

Com oblidar el moment cultural que va suposar este disc de Taylor. Quan la xiqueta bona i innocent del nou Pop va ressorgir com una dona empoderada sense pèls a la llengua. Amiga, 2024 és el teu any per a empoderar-te i menjar-te el món. Per a deixar de fer cas a les crítiques i fer el que et done la gana. Dins d’un marc legal, és clar. Si et multen no em tires a mi les culpes.

 

LOVER: ENAMORADA

La teua cançó de l’any: Paper Rings

Si éste és el teu disc favorit, el 2024 serà un any ple d’amor. I no necessàriament d’un amor romàntic (que si ho és, doncs xica, això que et portes). Gaudeix de l’amor en totes les seues formes: l’amor a les teues amigues, l’amor a les teues aficions, a la teua família i a tu mateixa.

 

FOLKLORE: L’AMIGA INTENSA

La teua cançó de l’any: exile

A vore amiga, eres una intensa. T’agrada posar-te música trista i mirar per la finestra del rodalies mentres t’imagines que estàs al poble de Crepúsculo. No passa res, hem d’abraçar la nostra realitat. De fet, esta és una senyal per a que tornes a fer un marató de la saga de Crepúsculo. De res. El 2024 serà un bon any en general, però ja t’encarregaràs tu mateixa de buscar un poquet de drama.

 

EVERMORE: L’AMIGA ENCARA MÉS INTENSA (DRAMA QUEEN)

La teua cançó de l’any: dorothea

Més intensa encara que l’anterior. Amiga, eres una drama queen. Tranquil·la, no estàs sola. Jo també ho sóc. Ara, aprofita el nou any per a aprendre a gestionar les teues emocions, trobar coses noves que t’apassionen o passar més temps gaudint d’elles. Et recomanaria que deixares de queixar-te de tot. Però les dos sabem que no passarà.

 

MIDNIGHTS: UNA TIA NOCTÀMBULA

La teua cançó de l’any: Anti-Hero

T’agrada menjar sostre i en general portes unes ulleres que pareixes un ós rentador (sí, així és com es diu “mapache” en valencià: espectacular). Així que en el 2024 és el moment d’anar a teràpia i parlar de les coses que et preocupen i et lleven la son. I de prendre melatonina.

ESCOLTA-LES!

Escolta les cançons de l’any de cada disc a la nostra playlist d’Spotify:

Més notícies