Política
Transport públic gratuït en 2024
Tot el que has de saber per a demanar el teu abonament de bus o de Rodalies, Mitjana Distància i Avant (Renfe)
Per

elmood

· 2 gener 2024

Continuant amb una de les mesures anticrisi a causa de la Guerra d’Ucraïna, en 2023 el Govern de l’estat espanyol va posar en marxa diverses mesures per a incentivar l’ús del transport gratuït. En aquest article et contem de quines et pots continuar beneficiant en 2024.

Renfe: Rodalies i Media Distancia

Continuant amb la línia de les mesures que ja es van aplicar en 2023, qualsevol persona podrà gaudir aquest any, de nou, de la gratuïtat dels viatges en els trens de Renfe Media Distancia i Rodalies amb bitllets multiviatge, així com en els serveis Avant Madrid-Salamanca, Corunya- Ourense i Múrcia-Alacant. En els dos últims casos, a més a més, en tots els seus destins intermedis.

Els requisits per a agafar-los els podeu trobar a la pàgina de Renfe encara que et fem un repàs dels més importants:

La forma d’adquirir els bitllets és molt senzilla, però et deixem aquest article de Xataka on s’explica pas a pas.

Autobusos, també gratuïts

D’igual forma, els autobusos amb línies de titularitat estatal també continuen sent gratuïts baix una sèrie de condicions, com és l’enregistrament al portal de l’empresa per a rebre un codi individual, la realització d’un mínim de 16 viatges per quadrimestre i l’abonament d’una fiança.

Les fiances per a aconseguir l’abonament gratuït són diferents depenent del preu original del bitllet individual. Per exemple, si el bitllet costava 5 euros, la fiança és de 20 €. Si el tiquet anava dels 5 als 13 euros, la fiança serà de 35 €. Si valia de 13 a 35 euros la fiança seran 50 euros i per a bitllets superiors a 25 euros s’haurà d’abonar una fiança de 65 euros, segons arreplega la Confederació Espanyola de Transport en Autobus (Confebus).

A més, s’han establit una sèrie de condicions per a evitar un abús d’aquests bitllets multiviatge gratuïts:

 

Fonts:

Més notícies